Kankaiden puhdistuksesta koodin puhdistukseen

Orangit
Orangit
Published in
3 min readNov 18, 2021

--

Orangit on yhtä kuin sen työntekijät. Tässä sarjassa esittelemme upeat työntekijämme, joiden ansiosta ylläpito on uusi musta. Tällä kertaa jututimme Linneaa.

Linnea

Kerro hieman itsestäsi ja taustasi?

Moikka, mun nimi on Linnea. Muutin Kainuusta Helsinkiin vuonna 2017 ja päädyin lopulta opiskelemaan Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyä. Olen aina ollut kiinnostunut matemaattisista ongelmista, joten ala oli luonteva. Opiskelujeni aikana löysin innostuksen visuaaliseen puoleen ja aloin syventyä enemmän frontend-devaamiseen. Orangitilla aloitin toukokuun 2021 lopulla. Vapaa-ajalla harrastan satunnaisesti eri urheilulajeja — tällä hetkellä olen palannut jälleen uinnin pariin. Muuten nautin ajastani ystävien ja läheisten kanssa.

Millainen on ollut matkasi Orangitille?

Työskentelin ennen opintojani 14-vuotiaasta asti pesula-alalla. Viimeisenä vuotenani työterveyslääkäri kehotti hakeutumaan kouluun kipeytyvän ranteeni vuoksi. Siinä vaiheessa ajatuksena oli jo ollutkin tehdä jotain muuta, eli ajoitus oli täydellinen.

Toisena opiskeluvuotenani pääsin mukaan pieneen start-upiin koodailemaan fronttipuolta Ruby on Railsilla ja teinkin sitä hommaa lähes vuoden. Opiskelujen loppuvaihetta varjosti täysi siirtyminen etäopetukseen, mutta siihenkin tottui.

Työharjoittelun tultua ajankohtaiseksi minut bongattiin linkkarista ja muutaman kuukauden päästä pääsin aloittamaan oikeat duunit — kannattaa siis panostaa myös LinkedIniin, jos etsit töitä!

Minkä työkalujen tai teknologioiden käytöstä tykkäät erityisesti?

Tällä hetkellä tykkään ehdottomasti eniten tehdä töitä Reactilla sen loogisuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Reactin ohella React Native on ollut yksi lempiframeworkeista, koska jostain syystä mobiiliohjelmointi on vaan todella kivaa. Pidän frontend-ohjelmoinnissa siitä, että siinä voi nähdä konkreettisesti oman työn tuloksen. Fronttipuolella voi myös tehdä loogisesti haastavia toiminnallisuuksia, joten oppiminen ei tule loppumaan kesken ihan heti. Seuraava ei ehkä mene minkään teknologian tai työkalun alle, mutta olen todella kiinnostunut opiskelemaan UI/UX-suunnittelua, ja toivonkin voivani joskus työskennellä sekä suunnittelijana että devaajana.

Kesälomien aikaan pääsin kehittämään sisäistä projektia Orangitille, jossa sain ensitutustumisen CI/CD-maailmaan käytännössä. Sain suhteellisen vapaat kädet toteutukseen eli pääsin käyttämään vahvuuksiani ja opettelemaan uusia teknologioita käytännön kautta.

Mikä erottaa Orangit muista työpaikoistasi?

Ensimmäinen ohjelmistoalan työpaikkani oli siis muutaman hengen start-up tiimi, jossa toimin toisena devaajana. Työkulttuuri oli siellä todella erilainen kuin Orangitilla.

Orangitilla työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja olen kokenut, että pääsen itse vaikuttamaan, mitä haluan tehdä ja millä tavalla. Myös asiakkaiden kanssa kommunikoiminen ja eri palaverit tuovat kivaa vaihtelua työntekoon.

Millaisia (teknisiä) haasteita kohtaat töissä?

Suurimmat haasteet liittyvät erilaisiin teknologioihin, joita projekteissa käytetään.

Olen itse aina tehnyt Reactia hookseilla. Kun eteen tuli projekti, jossa käytettiin vanhempaa ES6-versiota, koodin ymmärtämiseen piti käyttää vähän enemmän aikaa kuin normaalisti. Eri teknologioiden opettelu on kuitenkin helppoa kun projektin perustat on jo tehty. Pelkällä dokumentaation lukemisella ja koodin katselulla pääsee jo pitkälle. Uuden teknologian/työkalun ymmärtäminen ja sen onnistunut käyttö lisää motivaatiota ja innostusta jatkoakin ajatellen!

Miten kuvailisit kulttuuria Orangitilla?

Orangitilla ei ole mitään selkeitä hierarkioita, jotka näkyisivät jokapäiväisessä työnteossa. Työntekijöitä on vielä sen verran vähän, että kaikki tuntuvat kuuluvan samaan porukkaan. Kokeneemmat auttavat kokemattomampia projektista riippumatta ja yhteishenki on todella kannustava. Välillä tulee tilanteita, jossa kukaan ei keksi suoraan ratkaisua johonkin ongelmaan, mutta yhdessä miettiminen on aina tuottanut tulosta! Toimistolla kaikki devaajat työskentelevät tällä hetkellä samassa tilassa, joten ongelmatilanteissa avun pyytäminen on todella pienen askeleen päässä.

Millaisia asioita kuuluu työpäiviisi?

Työpäiväni ovat jo nyt monipuolisia ja kokemuksen karttuessa tulevat monipuolistumaan vielä enemmän. Työt alkaa aina aamuisin dailylla, jolloin päästään näkemään työkavereiden naamat ja kerrotaan päivän suunnitelmat. Yleensä pääsen keskittymään koodaamiseen pitkäksikin ajaksi, mutta usein työpäiviin tuo vaihtelua eri palaverit asiakkaan tai kollegoiden kanssa. Toisinaan teen uusia ominaisuuksia asiakkaalle, toisinaan taas talon sisäisiä projekteja.

Haluaisitko liittyä joukkoomme? Etsimme uusia koodaajia oppimaan kanssamme ja tekemään Orangitista entistäkin monipuolisemman!

--

--